Våbentilladelse

Iht. våbenloven (ekstern link) skal man have været aktivt skydende medlem af en skytteforening i mindst to år for at kunne søge om våbentilladelse til et eget våben. Der er også et aktivitetskrav med minimum 6 registrerede skydninge for at ansøge om SKV2 våbentilladelse.

Hvis du har fået din våbenpåtegning (SKV2) skal du møde op til det årlige tjek hvert år. Ansvaret for at have ovenstående i orden er dit som skytte med våbenpåtegning, ligesom du skal opfylde aktivitetskravet med minimum 2 registrerede skydninger om foråret og 2 om efteråret.

Yderligere har vi et internt krav i foreningen for at have en mulighed til at skyde med grovvåben på foreningens baner, eller for at kunne ansøge om våbenpåtegning til et grovvåben.

Grovpistol skydning er forbehold for godkendte medlemmer eller kun for særlig aftalt skydning med en bestyrelses godkendt instruktør.

For at kunne søge om godkendelse, skal du i gennemsnit opnå 220 point ud fra 30 gældende skud på tre skiver i 10 skudte serie på 15m eller 25m præcisionsskiver.

Næste trin er sikkerheds godkendelse, hvor du bliver bedømt, om din manipulation med våben ikke er til fare for andre medlemmer eller dig selv og alle afgivne skud skal mindt ramme skiven i 80% tilfælde.

Bestyrelsen forbeholder sig dog ret til at vurdere individuelt hver eneste ansøgning.